Beszámoló a IX. CLOOS - ÓE - DUE Szimpóziumról

CLOOS Hegesztési Workshop ’19 összefoglaló

A CLOOS Hegesztési Workshop ’19 elnevezésű, háromnapos rendezvénysorozat első alkalommal került megrendezésre a Crown International Kft. szervezésében 2019. november 25-27. között, három helyszínen.

Vendéglátóink hétfőn a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemen, kedden a Dunaújvárosi Egyetemen, pénteken pedig a Miskolci Műszaki Egyetemen fogadták cégünket és látogatóinkat.

A rendezvény célja a hegesztő szakemberek elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítése volt a legújabb CLOOS fejlesztések bemutatásán keresztül.

A Workshop egyik helyszíne

A rendezvénysorozat főszereplője az idén 100 éves Carl CLOOS Schweisstechnik GmbH alkalmazástechnikusa, Jan Pitzer úr volt, aki tolmácsolásunk segítségével érdekes és izgalmas előadásokat tartott a CLOOS gyár legújabb fejlesztéseiről robotizált és kézi hegesztés témakörökben. Előadásai során bemutatta a CLOOS új ipar 4.0 robotos adatfelügyeleti rendszerét, a MoTion Weld, RPC és Rapid Weld speciális hegesztési eljárásváltozatokat, a 2019-ben kiadott CLOOS QINEO NexT 452 és 600 A-es egyen- és váltóáramú áramforrást, az új multifunkcionális robotkarokat és az IRPS (Instant Robot Programming System) rendszert, amely új korszakot nyit a robotizált egyedi gyártás terén. A CLOOS újdonságairól az előadások videókkal kiegészítve erre a linkre kattintva letölthetők.

A Workshopok bevezetőiben a házigazdák bemutatták a rendezvények helyszínéül szolgáló egyetemek múltját, jelenjét és jövőjét. Szombathelyen Dr. Andó Mátyás, Dunaújvárosban Dr. Horváth Miklós és Dr. Palotás Béla, Miskolcon pedig Dr. Gáspár Marcell tartott színvonalas bemutatót az egyetemek jövőbe mutató célkitűzéseiről.

Ezt követően Erős Ákos a Crown International Kft. üzletágvezetője tartott bemutatót cégünk tevékenységéről.

Majoros Zsolt a hegesztési füst emberi szervezetre gyakorolt káros hatásairól és a KEMPER legújabb és rendkívül energiahatékony hegesztésifüst-elszívóiról tartott bemutatót, amelyek az ipar 4.0-ás felhő (Cloud) alapú KEMPER Connect rendszerével vannak összeköttetésben. A KEMPER előadása erre a linkre kattintva letölthető.
KEMPER - Cleanspace kapcsán kötetlen beszélgetés

Az elméleti előadásokat követően gyakorlati hegesztési bemutatókat tartottunk a CLOOS QINEO NexT 452 típusú kézi hegesztőáramforrásával az egyetemek hegesztőlaborjaiban.

A bemutató során a résztvevők megtekinthették és kipróbálhatták a CLOOS legújabb fejlesztésű speciális hegesztési eljárásváltozatait.

Elsőként a CLOOS RAPID PULSE eljárásváltozata került bemutatásra, amely egy a vastaglemezeknél is alkalmazható, nagy ívnyomással rendelkező és alkalmazástól függően teljes gyökbeolvadást biztosító eljárásváltozat.

Nagy érdeklődés a gyakorlati bemutatón

Ezt követően pedig a CLOOS RPC (Root Penetration Control) kifejezetten cső-, és vékonylemez hegesztéshez kifejlesztett, rendkívül nagy résáthidalóképességű eljárásváltozata került bemutatásra, amelyet több résztvevő is kipróbált hegesztőfelszerelésbe öltözve.

Az előadások szüneteiben vendégeink ízletes szendvicseket, süteményeket és frissítőket fogyaszthattak a Crown háziasszonyainak köszönhetően. A szüneteket kihasználva szakmai tapasztalatcserékre, előadókkal egy-egy téma elemzésére és kapcsolatépítésre is jutott idő.

Látogatóink visszajelzése alapján a rendezvénysorozat rendkívül hasznos volt elméleti ismereteik bővítésére és konkrét szakmai feladataik megoldása kapcsán is, ugyanis kész megoldásokat tudunk nyújtani.

Ha érdeklik a további részletek, szeretne bővebb tájékoztatást, szívesen állunk rendelkezésére, keressen bátran!

Az új NexT kipróbálása

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This