Cloos hűtőfolyadék

CLOOS hűtőfolyadék – az ideális választás hegesztőgépeihez

Miért jó választás a CLOOS hűtőfolyadék?

Nem mindegy, hogy milyen hűtőfolyadékot használ a hegesztőberendezéséhez.

Minden cég, berendezés- és gépüzemeltető szeretne előre kalkulálható alacsony költségekkel működni, kiiktatva ezzel a rejtett és váratlan kiadásokat. Igyekeznek megbízható, jó minőségű gépeket vásárolni, melyekkel hosszú évekre biztosítják a problémamentes termelést.

Partnereink most már évtizedek óta ezért választják az általunk forgalmazott CLOOS hegesztőgépeket és a hozzájuk tartozó kiegészítőket, kellékanyagokat.

 

hűtőfolyadék

Tapasztalataink szerint akadnak olyan cégek, ahol – talán gazdasági okokból, talán más megfontolásból – saját felelősségükre úgy gondolják, hogy az üzemeltetési költségek lefaraghatók azzal, hogy a gyári hűtőfolyadék helyett más hűtőfolyadékot használnak.

Vízzel kevés helyen váltják ki, mert tisztában vannak vele, hogy a víz gyakori felmelegedése és lehűlése vízkő lerakódáshoz vezet, mely leválhat a különböző helyekről és így gyorsan tönkreteszi a hegesztőgépek hűtőrendszerének azon részeit, amivel érintkezésbe kerül.

Néhány helyen előszeretettel használnak lágyvizet/desztillált vizet/ioncserélt vizet. Ebben az esetben nincs vízkövesedés, ellátja egy ideig a szükséges hűtési funkciót, de ezek a folyadékok is nagymértékben rongálják a hegesztőgépek hosszútávú üzembiztos működését. A hegesztőgépek belsejében a hűtőfolyadék többféle anyaggal is érintkezésbe lép. Alumíniummal, rézzel, acéllal, különböző műanyagokkal (pl. szállítócsövek, egyéb műanyag alkatrészek), cinkkel, keményforrasz anyagok különféle összetételeivel és nem utolsó sorban tömítésekkel. A hosszútávú működéshez elengedhetetlen ezen anyagok karbantartása, kenése, ápolása és kezelése.

Más cégeknél közeledve a megoldáshoz autóba való fagyállóval töltik fel hegesztőgépük hűtőtartályát. Ezzel a problémák felét sikerül kiküszöbölniük. Azokban a fagyállókban már vannak különböző fémekre és más egyéb anyagokra is mint pl. műanyagok, tömítések „megfelelő” ápolószerek.

Az eddig felsorolt anyagokat a CLOOS hegesztőgépekhez semmilyen formában nem ajánljuk!

Amiről a felhasználók többsége nem tud, vagy nem gondolt rá:

Az eddig felsorolt folyadékoknak egy közös tulajdonságuk van, olyan helyre tervezték őket, olyan környezetben használhatóak, amelyeknek egyikében sem folyik áram!

A hegesztőgépek hűtőfolyadéka árammal járta felületekkel érintkezik. Ez kémiai reakciót válthat ki a folyadékokból, és nemkívánatos folyamatok mehetnek végbe, melyek felgyorsíthatják a berendezés amortizációját.

A CLOOS pontosan tudja, hogy milyen anyagokból építi fel a berendezéseit és a hűtőfolyadékot pontosan ezen felhasznált anyagok ápolásához, kenéséhez tervezte és gyártotta.

Önök hogyan vélekednek erről és milyen hűtőfolyadékot használnak hegesztőberendezéseikhez?

A hegesztőgép áramforrás szervizelések során a nem megfelelő hűtőfolyadékok használatának egyik következménye a szulfátosodásnak látszó, néha fehéres, sok esetben zöldszerű lerakódás. Ezek a lerakódások rontják a hűtőfolyadék áramlását és ezzel együtt a hűtést, vagyis a biztonságos működést. Volt cég, ahol veszélybe került termelésről beszéltek, mert a hegesztőgép túlmelegedett és gyakran le kellett állniuk. Volt, ahol szivattyút kellett cserélni emiatt. Más esetben nem azonos hűtőfolyadék utántöltése révén a hűtőfolyadék felhabosodott, ami további károsodáshoz vezetett. Ez nem tervezett többletköltségeket és állás időket eredményez.

A Cloos gyári hűtőfolyadék használata segít Önöknek abban, hogy gazdaságosabban, hatékonyabban és kényszerleállások nélkül működhessen cége.

Kérjen tőlünk árajánlatot és további tájékoztatást: szolgáltatás@cloos.hu, +36 1 402 0185; +36 30 297 8730

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This