Cloos Mobil Roadshow

Sikeres Cloos Mobil Roadshow az ország 5 különböző pontján

Első alkalommal került megrendezésre a Cloos Mobil Roadshow, mely 5 napig tartott. 2 cégnél konkrét hegesztési feladatokra ajánlottunk megoldást, három esetben felsőoktatási intézményekbe látogattunk. Az eseményre Németorszából a Carl Cloos Schweißtechnik GmbH képviseletében érkezett hozzánk Jan Pitzer alkalmazástechnikai mérnök és Jan Klingelhöfer hegesztő szakember, hogy magas szakmai színvonalon mutassák be a Cloos legújabb fejlesztéseit és betekintést adjanak a Cloos világába.

Örömmel vettük, hogy a rendezvényünkön sok érdeklődő szakemberrel (kedves régi partnereink, érdeklődő új cégek képviselői, egyetemi hallgatók, szakképző intézetek) találkozhattunk, és részükre értékes információkat tudtunk átadni, hogy a gyakorlatban tudják alkalmazni az előadásokon és a bemutatókon szerzett szakmai tapasztalatokat.

Az előadásokon kiemelt hangsúlyt fordítottunk a Cloos által kifejlesztett különleges hegesztési eljárásokra, mint például Rapid Weld, Speed Weld, Cold Weld, Tandem Weld, lézer hibrid és keskenyrés hegesztés, és az ezekre az eljárásváltozatokra alapuló esetenként kézi és természetesen az automatizált hegesztési megoldásokra.

CLOOS Mobil Roadshow 1
CLOOS Mobil Roadshow 15
CLOOS Mobil Roadshow 14
CLOOS Mobil Roadshow 19
CLOOS Mobil Roadshow 18
CLOOS Mobil Roadshow 20
CLOOS Mobil Roadshow 16
CLOOS Mobil Roadshow 8

Bemutatásra kerültek a Cloos speciális eljárások előnyei, alkalmazási lehetőségei, nagy hangsúlyt fektetve a minimálisra csökkenthető hőbevitelre, a deformációk minimalizálására, vékony és vastag lemezek hegeszthetőségére, gyártási költségek csökkentésére. Az említett hegesztési eljárásváltozatról nagyfelbontású és nagy sebességű kamerával készült videót mutattunk be, ezzel is szemléltetve, hogy az adott eljárásnál milyen módon történik a cseppleválás, milyen speciális jelleggörbe használatával dolgozik a hegesztőgép. Minden esetben bemutattunk robotos alkalmazást is, amely már meglévő, letelepített robotrendszereket alapul véve, szemléltetve két végletet, egy nagyon kicsi és egy hatalmas munkadarab hegesztését. Bepillantást nyerhettek a Cloos fejlesztéseibe, szenzortechnikák alkalmazásaiba, irányelveibe és a Cloos által szolgáltatott berendezések és azok háttérszolgáltatásaiba. A résztvevők átfogó információkat kaptak a Cloos és Crown International Kft. által biztosított szerviz, karbantartás és oktatás szolgáltatásokról.

CLOOS Mobil Roadshow 2
CLOOS Mobil Roadshow 9
CLOOS Mobil Roadshow 3
CLOOS Mobil Roadshow 4
CLOOS Mobil Roadshow 5
CLOOS Mobil Roadshow 13

Természetesen a gyakorlati bemutató sem maradhatott el, ahol a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatták az előadásokon elhangzott hegesztési eljárások alkalmazását. A bemutató termekben felsorakoztattunk 4 különböző hegesztő áramforrást, név szerint: Qineo Champ AC, Qineo Tronic Pulse, QinTron 500 gépeket MIG/MAG eljárásra, és a GLW 302 típust az AVI eljárás bemutatására. A bemutatón minden gépet ki lehetett próbálni különböző alapanyagokon (szénacél, korrózióálló acél és alumínium), különböző lemezvastagságokon (1mm, 2mm, 4mm, 6mm, 8mm).

A résztvevők nagy érdeklődést mutattak az automatizált hegesztésnél alkalmazott tandem, lézer hibrid és keskenyrés hegesztési eljárásokra. Áramforrások tekintetében pedig nagy sikert aratott a Cloos cég QINEO CHAMP AC berendezése.

A résztvevőknek ezúton is köszönjük, hogy megtiszteltek minket érdeklődésükkel, jelenlétükkel, valamint a pozitív visszajelzéseket:

“Három dolog, ami különösen tetszett a rendezvényen:

  • Felkészült, szakmai csapat
  • Széles gépválaszték
  • Hegesztési próbák”

“Miért volt hasznos Önnek a mai nap? – Jövőbeni lehetőségeket megláttam.”

“Milyen javaslata lenne a jövőt illetően számunkra? – Több ilyen színvonalas bemutatót lehetne szervezni.”

CLOOS Mobil Roadshow 10
CLOOS Mobil Roadshow 11
CLOOS Mobil Roadshow 12
CLOOS Mobil Roadshow 7
CLOOS Mobil Roadshow 6

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This