Előzze meg a meghibásodást és a biztonságért áldozzon, ne a bírságokra!

Előzze meg a meghibásodást és a biztonságért áldozzon, ne a bírságokra!

Felajánljuk  Önöknek a hegesztő berendezéseik Hegesztési Biztonsági Szabályzat szerinti  időszakos karbantartásának  és éves érintésvédelmi ellenőrzésének elvégzését.

Kérje  egyedi, testreszabott ajánlatunkat!

Bővebb  információért forduljon kollégáinkhoz bizalommal:
info@cloos.hu

Nem érdekli  Önt a Hegesztési Biztonsági Szabályzat és az elmulasztott ÉV vizsgálat után  kiszabható bírság? AKKOR KÉRJÜK, HOGY NE OLVASSA TOVÁBB EZT A CIKKET!

Ha Önt  érdeklik a részletek, kérjük olvassa tovább:

1.) 2005.  január 21-étől érvényben van a 143/2004. (XII. 22.) GKM rendelettel kiadott  legújabb Hegesztési Biztonsági Szabályzat, amely hatálytalanítja az ezt  megelőzőt.

Az itt  leírtak alapján, a hegesztés elvégzésénél elengedhetetlenül szükséges  kielégíteni a hatályos környezetvédelmi, egészségügyi, kémiai, tűzvédelmi és  egyéb biztonsági előírásokat. A hegesztő munkahely biztonságos üzemeltetéséről,  valamint a hegesztő berendezés biztonságos állapotáról a munkáltatónak kell  gondoskodnia.

Új hegesztő  berendezéseknél és eszközöknél a megfelelő biztonságot a vásárláskor kapott  MEGFELELŐSSÉG TANÚSÍTÁS igazolja. A használat során viszont, időszakonként  ellenőrizni kell a biztonságos működést. Az ellenőrzés tényét írásban kell  rögzíteni, és a munkavédelmi dokumentumok között kell elhelyezni.

A Cloos  ívhegesztő berendezésekre vonatkozó ellenőrzési gyakoriság a Szabályzat szerint  kötelezően 1 év, azonban a gépek rendszeresebb karbantartása, felülvizsgálata  és javítása megnöveli a gépek élettartamát, minimálisra csökkenti a váratlan  meghibásodások lehetőségét és mindezek által nagyobb működési biztonságot nyújt  a megrendelőnek.
Szervizünk a  karbantartás keretében elvégzi az előírt vizsgálatokat, mint például a  berendezés épségének vizsgálatát, és a biztonsági funkciók működésének  vizsgálatát. A hegesztő berendezés biztonságos állapotáról munkalapot adunk át,  amelyet a dokumentumok rendszerében kell Önöknek elhelyezni.

 

A hegesztő  berendezések munkabiztonsági ellenőrzése során szervizünk vizsgálja:

 • a szemmel látható sérüléseket,
 • a biztonsági szerelvények meglétét és  működőképességét,
 • a kábelek, tömlők épségét,
 • a víz- és gázcsatlakozások  felszerelését és tömörségét,
 • a hegesztőpisztoly sérülésmentességét,  tömörségét,
 • az elektródafogó állapotát,
 • a feszültség alá helyezést, illetve az üzemképességet  mutató jelzőlámpa működését,
 • az áramforrás jelleggörbéjének  beállítását, illetve változtatható karakterisztikájú gépeknél a hegesztési  eljárásnak megfelelő jelleggörbe beállítását.

2.) Felhívjuk szíves figyelmét, hogy  a  kötelező éves érintésvédelmi vizsgálat elmúlasztása súlyos bírságokat vonhat  maga után.
A Hegesztési  Biztonsági Szabályzat szerint 1 éves gyakorisággal kell elvégezni a  hegesztőgépek érintésvédelmi ellenőrzését is. Szervizünk az érintésvédelmi  ellenőrzés keretében elvégzi az előírt vizsgálatokat, mint például, hogy a  berendezés különböző részeinek megérintése nem jelent-e áramütés veszélyt. A  vizsgálatokat műszeres ellenőrzéssel is alátámasztjuk, és dokumentáljuk. A  hegesztő berendezés biztonságos állapotáról Érintésvédelmi Vizsgálati  Jegyzőkönyvet állítunk ki, és adunk át, amelyet a dokumentumok rendszerében  kell Önöknek elhelyezni.

 

A hegesztő  berendezések érintésvédelmi ellenőrzése során szervizünk vizsgálja:

 • a földelést,
 • a villamos csatlakozás megfelelőségét,
 • a hegesztő berendezés meghibásodás  esetén is biztonságosan védett-e közvetlen, vagy közvetett áramütéstől,
 • a hegesztő áramkör elemeinek  megérinthető részein nincs jelen olyan mértékű feszültség, amely veszélyes,  vagy ártalmas áramütést jelenthet.

Amennyiben a biztonsági ellenőrzés során Szervizünk  olyan hibát vagy hiányosságot állapít meg, amely a hegesztő berendezés  használatát lehetetlenné teszi, a szükséges javításra is javaslatot tesz.  Természetesen a javítás elvégzéséig a berendezést biztonsági okokból használni  nem szabad!

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This