Hegesztők az Ipar 4.0 kapujában

Hegesztők az Ipar 4.0 kapujában

Az idei, X., jubileumi Szimpózium kiemelt témája az Ipar 4.0. Jan Pitzer, aki a Carl Cloos Schweisstechniknél az eljárásváltozatok és szenzorok termékmenedzsere, egy interaktív előadással fog részletes betekintést nyújtani abba, hogyan oldja meg a CLOOS az üzemi és hegesztési adatok személyre szabott megjelenítését a felhasználók számára.

 

– Mi a lényege a Gateway C-Gate rendszernek?

– Az új Gateway alkalmazás információs és kommunikációs eszközként szolgál, amely az összes adatot központilag rögzíti és dolgozza fel a felhasználók egyedi igényeinek megfelelően. A C-Gate segítségével ügyfeleink hálózatba köthetik robotrendszereiket, és az így megszerzett információkkal a termelési folyamatokat, valamint a termékminőséget javíthatják.

 

– Milyen igények vezettek a Gateway alkalmazás kifejlesztéséhez?

– Egy gyártó robotcella számos jelet bocsát ki, sokféle információt ad például a termelésvezetőknek, a logisztikának és a minőségbiztosításnak. Korábban szoftvermegoldások kezelték ezeket az adatfolyamokat, ma pedig új Gateway alkalmazásunk böngésző alapon végzi ezt a feladatot.

Jan Pitzer - Ipar 4.0

A folyamatfelelősök mellett maguknak a hegesztéssel foglalkozó cégeknek is különböző információigényük van. Miközben a nagy autóipari vállalatok az adatokat maguk dolgozzák fel és szűretlenül veszik át, a kisebb üzemek gyakorlatorientáltan előkészítve szeretnék megkapni őket. Az ilyen ügyfelek számára az Ipar 4.0 csapata olyan irányítópultot fejlesztett, amelyen a hegesztési és folyamatadatok szükség szerint konfigurálhatók.

A külső csatlakozáshoz az OPC-UA és más interfészek használhatók.

A C-Gate biztosítja a platformot az Ipar 4.0 számára. A teljes rendszer a CLOOS technológiájának fontos projektje, amelyet több lépcsőben valósítunk meg.

 

– Milyen részekből tevődik össze a Gateway-rendszer?

– A Gateway a berendezéshez kapcsolódó hardverből, valamint a gyártási, minőségirányítási és szervizelési szoftvermodulokból áll.

Első lépésként a Cloos a gyártó szoftvermodult kínálja. Ezzel a felhasználók megjeleníthetik a robotberendezéseik teljesítményét és gazdaságosságát, pontosan meghatározhatják a szűk keresztmetszetek helyét. Így korán felismerhetők az esetleges gyenge pontok a gyártási folyamatban.

 

– Minél hamarabb felismerjük a problémát, annál gyorsabban tudunk rajta változtatni.

– Valóban. Így csökken a berendezések termelésből kiesési ideje, csakúgy, mint a várakozási idők az adagolás és beállítás során, valamint az egyéb üresjárati időszakok. A termelés hatékonysága pedig ezáltal növelhető.

Mindez lehetővé teszi az átfogó online felügyeletet a rendelkezésre állásra, teljesítményre és minőségre vonatkozó részletes beszámolókkal együtt.

Az adatok szabványosított interfészeken keresztül továbbíthatók fölérendelt IT-alapú megoldásokhoz, mint például a MES, a felhőalkalmazások vagy más rendszerek.

 

– Kedves Pitzer úr! Köszönöm a rövid interjút, érdeklődve várjuk az interaktív előadást a Szimpóziumon.

Érdekli a Gateway C-Gate rendszer?
Meghallgathatja az előadást a X., jubileumi CLOOS – ÓE Szimpóziumon! Olvassa el a részletes programot ebben a bejegyzésben!
Férőhelyeink elfogytak, a regisztráció lezárult!

Ha szeretne továbbra is kapcsolatban maradni velünk, iratkozzon fel levelezési listánkra itt!

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This