Légtechnika és egészség 2.rész

Milyen a légkör a munkahelyeken? Folytatjuk a Banai Györggyel, a KL-SYSTEM Környezet- és Légtechnikai Kft. ügyvezetőjével történt beszélgetésünket.

– Mennyire számít a jó minőség a felhasználóknak?

– Napjainkban a sikeres, hosszútávú partnerkapcsolatok építése csak minőségi termékekkel és minőségi szolgáltatással lehet sikeres. Például egy most futó projektünkben a vonatkozó műszaki követelmény szerint 99,97%-os leválasztás szükséges, már a 0,3 mikronnyi szennyeződések esetében is.

– Mennyire tudatosan kezelik ezt a területet a cégek?

– A tökéletességre törekvés ma már nem csak elv, hanem ismerve a német és amerikai standardokat, szigorú előírás is. Például a nagy autógyárak ugyanezen elvárásokat ma már a beszállítóiktól is elvárják, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a munkaerő megtartására. Manapság egyre többször hallhatunk arról, hogy a dolgozónak a munkáltatóval szemben támasztott elvárásai között első helyen nem a magas fizetés szerepel, hanem a megfelelő munkakörülmények. Náluk alig ismert fogalom a fluktuáció, sokkal inkább az egészséges, komfortos munkakörnyezet és társadalmi szerepvállalás.

– Az éghajlatváltozás vajon befolyásolja a jogszabályokat?

– „A levegőt védeni kell minden olyan behatástól, szennyeződéstől, amely annak természetes minőségét hátrányosan megváltoztatja és az egészségre vagy a népgazdaság szempontjából káros. A levegő tisztaságának védelme érdekében tilos a levegőt gázzal, vegyi és sugárzó anyaggal, porral, korommal, füsttel vagy bűzzel stb. károsan szennyezni.” Ez az idézet egy 1973-as rendeletből való. Manapság a levegővédelmi követelményeket az országos, regionális, önkormányzati és gazdálkodói szinten is a külön jogszabályokban foglaltak szerint érvényesíteni kell. Természetesen az éghajlatváltozás is befolyással bír az alkalmazott eszközökre, mivel azonban az űrkutatás után éppen az ipar az, ahol az innovatív új berendezések leghamarabb megjelennek, ezért egy adaptív rendszer hatékonyan küszöböli ki az anomáliákat.

 

– Saját fejlesztésű berendezésekkel is rendelkeznek?

– Szűrőberendezéseink kitűnő európai gyártók termékei, azonban reagálva a piaci körülményekre, vállalkozásunk a speciális feladatok ellátására is felkészült, így az úgynevezett célgép gyártás területén is komoly referenciákkal bírunk.

– Milyen a várható élettartama egy ilyen rendszernek?

– Rendszereink két fő alkotóelemből állnak: a szűrőberendezés és a hozzákapcsolódó csőhálózat. Utóbbi horganyzott lemezből vagy rozsdamentes anyagból készül, így funkcióját gyakorlatilag korlátlan ideig betöltheti. Szűrőberendezéseink sem a „villanykörte-összeesküvés” szellemében készülnek. Több, jól karbantartott berendezés 10-15 éve üzemel. Tervezett avulással tehát nem számolhatunk, legfeljebb egy jogszabályváltozás, avagy a technológia dinamikája indokolhat átalakítást, korszerűsítést. Ilyen lehet például az Ipar 4.0 koncepciója, amely hálózatalapú technológiával köti össze az intelligens gyárakat, embereket, gépeket, környezetet, sőt akár a munkadarabokat is.

– Mi volt a legnagyobb szakmai kihívásuk?

– Mivel mérnök-tervező, valamint szakképzett munkatársaink naprakészek a tudomány és technológia ismeretében, kihívást inkább a folyamatosan változó jogszabályi környezet jelent számunkra. Meg kell felelni törvényi kötelezettségeinknek, az ügyfelek jogos elvárásainak és cégünk filozófiájának is. Szakmai felkészültségünk miatt azonban az ISO 50001 energiairányítási rendszer teljesítése sem probléma a számunkra.

– Milyen cégek az Önök legjellemzőbb partnerei?

– Ma a minőség, biztonság, környezetvédelem és a gazdaságos üzemeltetés áll a vállalatvezetők zászlaján. Az ipar, mint az egyik legnagyobb kibocsátó, felelősséggel tartozik a környezetért. Partnereink olyan nemzetközi és hazai nagyvállalatok, oktatási központok, családi üzemek, illetve például a Crown International Kft., a legnagyobb magyarországi viszonteladónk, amelyek magukévá teszik ezt a szemléletet, mint ahogy mi is ezt tesszük! Magas színvonalú, egyedi igény szerint kialakított szűréstechnikai berendezéseket telepítünk, főként ipari létesítményekbe. Állandó műszaki támogatást nyújtunk a lég- és folyadékszűrési megoldások területén, hogy az általunk telepített berendezések folyamatos és hatékony működést biztosítsanak Megrendelőink számára.

– Tisztelt Banai úr! Köszönöm a beszélgetést! 

Ne maradjon le a KEMPER CleanAirTower beltéri szellőztető rendszer limitált "ÉJFEKETE" szériájáról!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This