Instant robotprogramozás – betekintés a hegesztés jövőjébe

Instant robotprogramozás – betekintés a hegesztés jövőjébe

Beszámoló a CLOOS 100 éves jubileumi rendezvényéről és újdonságairól

Bemutatkoznak – és már rendelhetők – a legújabb fejlesztések!

A Carl Cloos Schweißtechnik GmbH 2019-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból a cég május 6-12. között egyhetes ünnepséget rendezett a haigeri központban ügyfeleik, hazai és nemzetközi képviseleteik, valamint dolgozóik számára.

A kilátogató magyar ügyfelek és érdeklődők betekintést nyerhettek a gyár egyébként elzárt területeire is, és első kézből ismerhették meg a legújabb fejlesztéseket. Több mint 30 újdonságot mutattak be, mint például az instant robotprogramozó rendszert, a RoboPlan szoftver legújabb fejlesztését, a robotkarok új generációját, a C-Gate adatfelügyeleti rendszert, a Mikrocellát, új munkadarab-pozícionálókat, a továbbfejlesztett online lézerszenzort, a NexT áramforrás új fejlesztését, valamint az új hegesztőpisztoly-családot. (Kattintson a részletekért!)

 

Egész évben kampányok, akciók

A 100 éves jubileum kapcsán több akciót szervezünk 2019-ben magyarországi partnereink számára, regionális bemutatókat tartunk, ezért kövessenek bennünket közösségi felületeinken vagy iratkozzanak fel hírlevelünkre, hogy értesülhessenek aktuális kampányainkról!

Ünnepi programok egy héten át
szakmai szimpózium
Csoportkép az üzemcsarnokban
kötetlen beszélgetések

Az egyedi gyártásnál is megtérülhet a hegesztés robotizálása!

Magasan kiemelkedett a robotizálás újdonságai között az IRPS (Instant Robot Programming System), azaz „instant robotprogramozó rendszer”.

A rendszer lényege röviden: egy lineáris pályán mozgó, három optikával rendelkező 3D szkenner letapogatja a hegeszteni kívánt munkadarabot. A letapogatással egyidőben létrehoz egy háromdimenziós modellt, amely megjelenik egy érintőképernyős kijelzőn.

A szoftver a modellen automatikusan kijelöli a találkozási pontoknál a varratokat, de ezeket a felhasználó még szabadon módosíthatja. Törölheti vagy beállíthatja a varratok méretét és a hegesztési pozíciót.

Az új rendszer legfőbb előnye, hogy a korábban órákig vagy napokig tartó manuális programozási feladatok másodpercekre rövidülnek.

Ezzel új dimenzió nyílik a robotizált hegesztésben, hiszen ennek a rendszernek a gyorsaságával már nemcsak a sorozatgyártásnál gazdaságos az automatizálás, hanem az egyedi gyártású alkatrészek hegesztésénél is.

Természetesen a hegesztési paraméterek beállítása még a programozók feladata lesz, de az ő munkájukat is nagyban le fogja rövidíteni az új rendszer. (A további fejlesztés a paraméterek automatikus meghatározására fog irányulni.)

RoboPlan: offline programozási idő csökkentése

A CLOOS offline programozói szoftverének (RoboPlan) fejlesztései szintén a programozási idő lerövidítését segítik elő. A legújabb verzió képes automatikusan felismerni a munkadarabok 3D modellje alapján a hegesztendő varratok helyét. Ez nagyban megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a programozók munkáját.

univerzális robotkar

Új CLOOS robotkarok: több felhasználási terület

További újdonság a CLOOS hegesztőrobot-mechanikák új generációjának megjelenése. A 30 és 60 kg terhelhetőségű univerzális robotkarokkal rakodó, csiszoló, festő vagy ragasztó feladatokat is el lehet látni.

A CLOOS bemutatta a legújabb és eddigi legkisebb méretű QRC 210-es típusú robotkarját is, amellyel az egyszerű kézi hegesztői feladatokat is automatizáltan végezhetjük.

QRC 210 robotkar

Gateway – C-Gate adatfelügyeleti rendszer

A X. CLOOS-ÓE szimpóziumunkon résztvevő magyar szakemberek számára már nem ismeretlen új C-Gate rendszer. Haigerben ezt is megtekinthettük működés közben. A bemutató során egy több száz kilométerre levő német ügyfélnél üzemelő robotrendszer adatait láthattuk valós időben.

Az új szoftver és hardver képes a robotrendszerek által generált összes adat valós idejű monitorozására, dokumentálására és azok összefüggéseinek elemzésére. Ezekből százalékszámítással hatékonysági adatokat generál, a rendszert üzemeltető cég szakemberei pedig ezek segítségével dönthetnek a további tennivalókról.

A C-Gate ismertetése

A C-Gate szinte korlátlan lehetőségeivel a termelés hatékonysága fokozható és a minőség-ellenőrzés is jól követhetővé válik, így pedig a bevétel is növelhető.

Az adatok távolról is elérhetők okoseszközökön (okostelefon, tablet, notebook, asztali pc stb.), így nincs szükség arra, hogy az üzemben a gép mellett álljon a területi vezető vagy a menedzsment.

QIROX Mikrocella

Mikrocellák – mobilitás a robothegesztésben

A legújabb fejlesztés az úgynevezett Mikrocella-család. A nevéből és méreteiből eredően nyújt új lehetőségeket a felhasználók számára. A munkatér mérete ugyanis mindösszesen 160 cm x 160 cm.

A cella villástargoncával szabadon mozgatható, és így az egyszerű hegesztési feladatokat igénylő munkák új piacvezetője lehet.

A Mikrocella bemutatása a szakembereknek

Új munkadarab-pozícionálók

A munkarab-pozicionálók területén új dizájnnal és műszaki tartalommal ellátott kisebb (1,25 kN, 2,5 kN, 5 kN és 10 kN) terhelhetőségű család jelent meg…
…azonban a legfelsőbb kategóriában a 60 és 120 tonna terhelhetőségű, monumentális méretű munkadarab-forgatóegységek tették az egyik legmélyebb benyomást a látogatókra.

kis munkadarab-pozicionálók
óriás munkadarab-pozicionáló

Továbbfejlesztett online lézerszenzor

Az online lézerszenzor fejlesztésen esett át és új funkcióval bővült, így minőségbiztosítási feladatokat tud ellátni. A lézerkamera mostantól már nem csak a hegesztést képes segíteni, hanem az elkészült varratok utólagos optikai ellenőrzését is el tudja végezni.

A korábban általunk is bemutatott WikiScan néven ismert lézeres varratvizsgáló készülék számos funkcióját képes kiváltani az új fejlesztésnek köszönhetően.

Újdonságok a kézi hegesztés terén

A már 2019-ben bemutatott, legújabb QINEO NexT huzalelektródás áramforrást is továbbfejlesztették, és mostantól AC, DC és 600 Amperes kategóriában is elérhetővé vált. Továbbá egy új PREMIUM és MASTER fantázianévre hallgató kézi hegesztőpisztoly-családot mutattak be LCD kijelzővel, többfunkciós mikrokapcsolókkal ellátott kezelőfelülettel és ergonomikus kialakítással.

továbbfejlesztett QINEO NexT hegesztőgép
továbbfejlesztett hegesztőpisztolyok

Változatos programok a jubileumi héten

A jubileumi rendezvényre több mint 3500 résztvevő látogatott el a világ minden tájáról, a CLOOS gyártóbázis pedig óriási kiállítási területté alakult át az ünnepi hétre.

A házigazda érdekes programokkal és bemutatókkal kedveskedett a CLOOS hűséges partnereinek és dolgozóinak.

Hétfő a hivatalos fogadások napja volt – az állami, politikai, szakmai szervezetek képviselői mellett tiszteletét tette Haiger polgármestere is, akinek közreműködésével az idei évben átnevezték a cég központjának helyt adó Industriestraße-t Carl-Cloos-Straße-ra.

A keddi napon a német képviseletek és német nyelven beszélő külföldi képviseletek dolgozóit és partnereit látták vendégül a 15. hegesztési szimpózium keretén belül, szerdán pedig az angol nap következett. Minden nap végén ízletes vacsorával, zenés műsorokkal, játékokkal színesítették a szakmai programot.

Csütörtökön a világ összes képviseletének tartották meg az éves Sales találkozót.

Ennek a végén minden küldöttségnek lehetősége volt egy 30 másodperces videóval kedveskedni az anyacégnek a jubileum alkalmából. Mi is készültünk, tekintse meg!

Pénteken a gyár dolgozóit látták vendégül, szombaton és vasárnap pedig nyílt családi napot tartottak.

vidám programok
vidám programok 2

Mi ezzel a videóval köszöntöttük a CLOOS-t:

Nézze meg a CLOOS összefoglaló videóját az ünnepi hétről!

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This