VENDÉGÜNK VOLT A SZAKMA JELES KÉPVISELŐJE

A nyár folyamán ellátogatott nagytarcsai telepünkre Dr. Gáti József, a Magyar Hegesztési Egyesület elnöke.

A látogatás célja az volt, hogy megismerje a gyakorlatban is a Cloos Kobot hegesztőrendszerét. Érdeklődéssel szemlélte, hogy a prospektusokban és a videókban közölt információk és bemutatók mennyire felelnek meg a gyakorlati alkalmazásnak. Örömmel nyugtázta, hogy a kobotok is teret nyernek a kötéstechnológiák terén, új fejezetet nyitnak a hegesztéstechnológiai alkalmazásokban.

A több órás bemutató alatt meggyőződhetett arról, hogy a hagyományos robotokhoz képest a kobotok egyszerűen és gyorsan programozhatók, és alkalmazásukkal megfelelő minőségű hegesztett kötések készíthetők.

 

A kollaboratív robotok teljesítmény- és erőkorlátozással működő berendezések, az ember és a robot érintkezése nem okozhat sérülést. A kobotokat úgy tervezték, hogy biztonságosan dolgozhassanak az emberek közelében, hiszen mind a hat csuklóban jelen lévő nyomatékérzékelők a szinte azonnali kiértékelésnek köszönhetően a robotot biztonságosan megállítják az emberrel való érintkezés után.

Elnök úr külön kiemelte a szakemberek biztonságát garantáló, a robottal való érintkezéskor történő precíz biztonsági lekapcsolás, az „ujjerő szenzor”-, valamint a robot programozás közbeni, rendkívül érzékeny pozícionálás fontosságát.  Hangsúlyozta a “Ready to Weld” kompakt csomag jelentőségét, amely lehetővé teszi a hegesztő kobot rendszer termelési folyamatokba való integrációját, megteremtve az adott hegesztési technikából eredő biztonsági előírások (pl. ívfény elleni védelem) lehetőségét.

Amennyiben szeretné Ön is megismerni a csúcskategóriás Cloos Kobot rendszereit, kérjen ingyenes bemutatóra időpontot.

 

www.cloos.hu

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This