Kutatás/fejlesztés

Új CLOOS ívhegesztő robot – Dunaújvárosi Egyetem

2017. augusztus 28.
 
A Dunaújvárosi Egyetem alvállalkozóként működik közre a Crown International Kft. és a rácalmási Ferropan Építő Kft. által elnyert projektben, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Új hegesztőrobot az egyetemen – cikk a dunaujvaros.com oldalon

2017. június 16.
 
Az átadott hegesztőrobotról, a Dunaújvárosi Egyetemmel történő együttműködésünkről ír a dunaujvaros.com. A teljes cikket elolvashatja ezen a linken.
Dunaújvárosi robotátadás

Sajtóközlemény

2017. január 16.

Megkezdődött „a Kis hőbevitelű robotosított hegesztés alkalmazása bevonatos lemezeken” című projekt megvalósítása

A Crown International Kft. és a FERROPAN-Építő Kft. konzorciuma megkezdte GINOP-2.1.1-15-2015-00227 azonosító jelű projektjét, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” c. felhívás keretében megkötött támogatási szerződésnek megfelelően. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 249,58 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

Kutatás/fejlesztés

A konzorciumi együttműködés keretében megvalósított projekt közvetlen célja egy olyan – elsősorban a járműiparban használt – bevonatos lemezekre alkalmazható robotos hegesztési technológia és az alkalmazást szavatoló prototípus kifejlesztése, mellyel jelentősen csökkenthető a lemezbevonat-hegesztés során keletkező sérülések mértéke, ezáltal hozzájárulva a bevonatos lemezek ívhegesztési munkáinak idő- és költségráfordításának mérsékléséhez. A projekt eredményei a terveknek megfelelően közvetlenül alkalmazhatók lesznek az autóiparban, az innovatív, jelenleg nem megtalálható módszertan mind a hazai, mind a külföldi autógyárakban és a járműipari beszállítók érdeklődésére tarthat számot.

A 24 hónapos időtartamú fejlesztés során a vállalati együttműködésen túlmenően a projekt megvalósításában együttműködik a Dunaújvárosi Egyetem és a GATE Nonprofit Kft. is, a kutatóhelyek bevonásával a projekt közvetett célja az ágazat kutatási és ipari szereplői együttműködési képességének javítása, hozzájárulva azok innovációs- és versenyképességének javításához.

A beruházásnak köszönhetően a konzorciumi partnerek összesen 6 kutatói munkahelyet teremtenek.

Elérhetőség: Crown International Kft.
Tel.: +36 28 200 280 

e-mail:info@cloos.hu

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This