Az Óbudai Egyetem és a Crown International Kft. együttműködése

Az Óbudai Egyetem és a Crown International Kft. együttműködése

Az EHÖK az év együttműködő partnere kitüntető címet olyan cégeknek adományozza, melyek önzetlen munkájukkal segítik az egyetemi hallgatók előmenetelét.

A Crown International Kft. 2009-ben hozta létre a BMF-Cloos Robothegesztő Labort, mely az oktatásban és a kutatásban egyaránt hasznosítható lehetőségeket nyújt. A Crown International Kft-nek az elmúlt időszakban kiemelkedő szerepe volt a tehetséggondozó Hegesztő Szakműhely szakmai tevékenysége fejlesztésében. TDK konzultálásokkal, gyakorlati lehetőségekkel, elméleti felkészítéssel segítette a hallgatókat a hazai és nemzetközi konferenciákon való részvételhez. Az elmúlt két évben jelentősen hozzájárult a Szakműhely hegesztő verseny eredményeihez is. A díjat Pausits Péter EHÖK elnök adta át a Crown International Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének, Makk Piroskának.

Előzmények:

Több éves szakmai kapcsolatot követően 2009. április 29-én Prof. Dr. Rudas Imre, az akkor még Budapesti Műszaki Főiskolaként ismert Óbudai Egyetem rektora és Makk Piroska, a Crown International Kft. – 1997 óta a Carl Cloos Schweisstechnik GmbH kizárólagos magyarországi képviselete – ügyvezetője kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás egyik meghatározó eleme a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon létesítendő ÓE-ClOOS Hegesztőrobot Labor.

Az egyetem képzési programjában a gépészmérnöki-, a mechatronikai mérnöki szak, valamint a had- és biztonságtechnikai mérnökképzés tananyagában szerepet kap a gépesített gyártás, a robotrendszerek, a robottechnikai alkalmazások oktatása. Az egyetem az Európai Hegesztési, Kötési és Vágási Szövetség (EWF) által akkreditált képzőhelyként hegesztési felelősi munkakör ellátására jogosító nemzetközi hegesztőtechnológus (IWT), illetve hegesztőspecialista (IWS) szakembereket képez, melynek programjában is kiemelt helyet foglal el a hegesztési eljárások gépesítése, a robotok alkalmazása.

A Carl Cloos Schweisstechnik GmbH nemzetközi piacvezető pozíciót tölt be a hegesztéstechnikát és robottechnikát ötvöző, több évtizedes tapasztalatra támaszkodva egyszerre kínál gazdaságos és magas műszaki színvonalú megoldásokat. Mintegy 700 munkatársa foglalkozik a ClOOS termékpaletta fejlesztésével és gyártásával – a QINEO hegesztő áramforrásoktól a QIROX kulcsrakész robotrendszereken át az egyedi célberendezésekig. Fontos feladatának tekinti a fejlesztési eredmények mielőbbi eljuttatását a szakmai körökhöz.

A két partner szándékainak ötvözését jelentette a megállapodás létrejötte, hiszen ily módon az egyetem a magas színvonalú elméleti képzése mellett a tanult ismeretek gyakorlati alkalmazására való felkészítés újabb lehetőségéhez jutott. A megállapodás keretében a Crown International Kft. munkatársai egy Controller vezérlésű Qirox QRC 350 típusú hegesztő robotot helyeztek el az Óbudai Egyetem Népszínház utcai épületében.

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This