VI. Hegesztési Nyári Egyetem

VI. Hegesztési Nyári Egyetem,

Hegesztési Felelősök XXI. Országos Tanácskozása

Szeptember elején két eseményen is képviseltette magát cégünk. Mivel számunkra kiemelkedően fontos szakmai kapcsolataink ápolása, valamint a fiatalok támogatása szakmai pályafutásuk megalapozásában, nagy örömmel vettünk részt idén is ezeken a rendezvényeken.

 

Hegesztési Felelősök XXI. Országos Tanácskozása szeptember 12-13.

A Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés 2019-ben is megrendezte Tanácskozását mintegy 200 fő részvételével a már jól megszokott hajdúszoboszlói helyszínen.

Az elmúlt évekhez képest kiugróan magas létszámban tették tiszteletüket a magyarországi szakemberek az idei tanácskozáson a változatos programnak köszönhetően.

Az előadások között két hegesztőrobotos témájú is volt, és talán az egész rendezvény számunkra is egyik legérdekesebb prezentációja ügyfelünk, a TLC Sennebogen Kft. hegesztőmérnökének, Biró Tamásnak az előadása volt, „Robothegesztés a darugyártásban” címmel. Ebben a CLOOS hegesztőrobotokkal szerzett tapasztalataikról számolt be részletesen.

VI. Hegesztési Nyári Egyetem, szeptember 5-6.

A Magyar Hegesztési Egyesület, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagtudomány és Technológia Tanszéke és a BME Hegesztési Szakosztály rendezte meg idén a Hegesztési Nyári Egyetemet, melynek célja, hogy a hegesztés és anyagtudományok iránt érdeklődő hallgatóknak ismereteket és kapcsolatépítési lehetőséget nyújtson. 35 hallgató vett részt a rendezvényen az ország felsőoktatási intézményeiből.

A résztvevők szakmai előadásokon, valamint ipari és kereskedelmi partnerek révén különböző workshopokon vehettek részt. A Nyári Egyetem során nagy hangsúlyt fektettek a ponttartó cégek a gyakorlati feladatokra, mind elméleti, mind fizikai síkon. Az szakmai oldal mellett figyelmet kapott a kapcsolatépítés is, amihez kulturális programok is társultak.

elméleti feladat

A CROWN International Kft. a pénteki napon tartotta meg workshopját. A csapatoknak először egy videót kellett megtekinteniük a CLOOS Tandem Weld eljárásváltozatáról, majd egy angol nyelvű, 24 pontból álló kérdéssort kellett kitölteniük. A kvíz során megmosolyogtató és komoly szakmai kérdések is helyet kaptak, így jó hangulatban kezdték a résztvevők a versengést.

A kvízt követően a CLOOS egyik új speciális hegesztési eljárásváltozatát a Root Penetration Control-t (RPC) próbálhatták ki a diákok egy CLOOS QINEO TRONIC PULSE 450 NC hegesztőáramforráson. Az eljárásváltozat eredetileg csőhegesztéshez lett kifejlesztve, melynek legnagyobb előnyét, a rendkívül nagy résáthidaló képességét ismerhették meg elsőkézből a résztvevők. Mivel ez az eljárásváltozat rendkívül felhasználóbarát, kollégánk gyors útmutatása alapján meglepően jó eredményeket értek el a diákok.

Összességében egy rendkívül jó hangulatú rendezvény volt, melyet az is igazolt, hogy a workshopot követően többen is visszatértek hozzánk a csapattagok közül, hogy kipróbálhassák a CLOOS új speciális hegesztési eljárásváltozatát.

gyakorlati hegesztési feladat
hegesztés a gyakorlatban

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner
GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This